Save the Planet update 23 september: persbericht

Hieronder de link naar de volledige presentatie van 19 september 2023

https://streamyard.com/watch/ZuiMPhgbxJFY

Om de link goed te laten werken, hoef je slechts je email adres en je naam in te vullen.

De film, welke vertoond werd tijdens de presentatie op 19 september 2023

Update 12 september:

19 september 2023 was een live evenement. Dit is terug te vinden via deze link

Tijdens dit evenement vertelt Dave dat hij zich officieel kandidaat stelt voor de verkiezingen van 2024. Ter verduidelijking heeft zijn team een korte film gemaakt, en zullen een aantal teamleden vertellen over het waarom, mocht dat nog niet duidelijk zijn.

Eerdere updates over dit project:

In 2022 kreeg ik via een email de vraag, of ik mee wou doen met het project “Growthbusters”. Diegene die mij hiervoor benaderde, heeft mij jaren geleden ook gevonden toen ik mijn eerste, Engels/ Nederlandse website www.earthinbalance.nl had gemaakt. Hij ziet in mij een “doener”. Niet alleen praten, maar ook daadkrachtig iets doen.

Nu is binnen deze groep het idee ontstaan om mee te doen met de komende presidentsverkiezingen in Amerika in 2024. Eerst was dat als grap bedacht. Immers, daarvoor moet heel veel worden georganiseerd én we zouden zonder campagnegeld moeten werken. Bovendien, welke kansen hebben we?

De grap krijgt steeds duidelijker vorm, met nu de grote stap voorwaarts dat we officieel de formulieren hebben ingeleverd.

Langzaam maar zeker mag ik hier informatie over loslaten. Vandaar dat dit bericht regelmatig zal worden geüpdated.

Waarom het belangrijk is dat we tenminste een belangrijke boodschap afgeven? Veel mensen beseffen niet dat we véél meer van de Aarde vragen dan ze kan geven. Dit kan en mag niet langer zo doorgaan. We moeten stoppen met groeien, en consuminderen en bevolkingskrimp in plaats van groei, is de enige enlogische weg. Velen hebben geen benul hoe ver we eigenlijk in de problemen zitten. En al helemaal niet, wat we er aan kunnen, maar ook moeten doen. En dat begint bij minder energie gebruiken. (G)een kind gezinnen aanbevelen, ons minder verplaatsen, meer trein, minder auto of vliegreizen. Stoppen (!) met de “””groene””” energie. Zie verderop op de website over dat onderwerp).

Update:

Het adres van de website voor deze campagne is www.davetheplanet2024.com

Dinsdag, 5 september werd een (telefonisch gehouden) interview gepubliceerd in “The Indy”, een regionale krant in Colorado, U.S.

15 september doen we nog een laatste test voordat 19 september het “live event ” plaats gaat vinden waarbij het publiek kennis kan maken met Dave. Dit event gaat samen met enkele house party’s plaats vinden, bij mensen (in de VS) die mee hebben gewerkt of zich vrijwillig hebben gemeld. Alle support is immers welkom!

Op 6 september is de website, na uitvoerige tests en ‘puntjes op de i’, voor iedereen zichtbaar.

Nieuwsgierig naar hoe het eruit ziet? www.davetheplanet2024.com

Een korte uitleg wat je tegen gaat komen:

We zijn met veel meer mensen dan de Aarde aan kan. Die boodschap kom je ook overal op mijn website tegen. Dave heeft een plan: stoppen met (economisch) groeien. Stoppen met vergoedingen geven voor het krijgen van meer dan 1 kind. Minder werken, dus minder verdienen. Daardoor gaat iedereen minder uitgeven. Dus hoeft er minder te worden geproduceerd, wat minder CO2 uitstoot geeft.

Dit lijkt een onmogelijke stap, maar de enige andere optie is een dode planeet. Immers, we zien nu al dat rivieren opdrogen (colorado river is een voorbeeld), enorme bosbranden met enorme schade aan natuur en mens, overstromingen, verwoestende stormen. Mensen krijgen, door minder werken, minder loon. Maar meer vrije tijd. Minder stress om steeds maar meer te willen. Meer ruimte voor ontspanning; De planeet zal gaan vergroenen. Minder woningnood, minder files, meer persoonlijk geluk (al zal dat in het begin voor velen spannend zijn). Er is héél veel ruimte gemaakt voor de uitleg. Veel artikelen zijn te raadplegen via links. Alleen door deze keuzes te maken, is er een kans dat de jeugd weer een gezonde toekomst gaat krijgen.

3 reacties / Voeg je reactie hieronder toe

 1. Beste mensen,
  Zojuist raakte ik aan de praat met de buschauffeur toen ik om 05:44 instapte. Hij, Jan Mulder dus, de maker van deze website, vertelde over dit initiatief. Ik wens jullie heel veel succes bij genereren van bewustwording bij mensen over de grenzen van de aarde, het bieden van een echt duurzaam alternatief, en met de presidentspoging.

 2. Wat een geweldige acties doen jullie. Ik heb gisteren in Arnhem een poster
  gezien met de steengoede tekst :
  ”ARM KIND
  NATUURBRANDEN OVERSTROMINGEN
  VERNIETIGENDE ORKANEN
  DOOR OPWARMENDE OCEANEN
  TOCH VINDEN JE OUDERS DAT ZE HET RECHT HEBBEN
  JOU OP DE WERELD
  TE ZETTEN”
  Is deze ook bedacht door jullie ?
  Ga zo door en ik steun jullie actie met 100 %.

  Vriendelijke groeten,

  Scarlet Francini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *